Rapparen Einár skjuten till döds

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 22 okt 2021 2021-10-22
E-post 366

STOCKHOLM Den svenske rapparen Einár har skjutits till döds under natten till fredagen, rapporterar bland annat Expressen. Artisten, som egentligen hette Nils Grönberg, blev 19 år.

Klockan var 22.50 på torsdagskvällen när polisen fick larm om skottlossning vid södra Hammarbyhamnen i Hammarby sjöstad i Stockholm. På plats påträffade polisen en man med allvarliga skottskador. Hans liv gick inte att rädda.

Enligt Expressen och flera andra medier handlar det om den populäre rapparen Einár, som bland annat har vunnit priser på Grammisgalan.

Klockan 00.45 bekräftade polisen dödsfallet och man utreder händelsen som ett mord. Offrets anhöriga är underrättade.

– Vi har tagit med ett antal personer till förhör. Men det är inte för att de är misstänkta utan för att de kan ha saker att berätta, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till Expressen.

– Det vi jobbar med just nu är att det ska vara två män som ska ha setts lämna platsen springandes.

Vid sextiden på fredagsmorgonen var fortfarande ingen frihetsberövad. Polisen säger att de jagar ett flertal gärningspersoner.

– Vi jobbar efter hypotesen att det är fler än en. Vi har fått in flera uppgifter om signalement på de som utfört det här, säger polisens presstalesperson Ola Österling till Expressen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag