Rapparens rasistattack: ”Fula blonda grisar ni svenskar är”

Bild: Tim Boddy/Faksimil Instagram
  • Måndag 26 aug 2019 2019-08-26
E-post 1343

Svenskar är rasister eftersom de undviker ögonkontakt med svarta personer enligt rapparen Azealia Banks – som strax därefter själv kallar svenska folket för ”fula blonda grisar”. Hon har tidigare attackerat det irländska folket på liknande sätt, och varit i uppmärksammade konflikter med bland andra Russel Crowe och Sia.

Sveriges anseende bland amerikanska rappare fortsätter sjunka. Efter att rapartisten ASAP Rocky häktades och dömdes för misshandel av en afghansk man efter ett slagsmål i Stockholm var flera rappare kritiska till Sverige.

Nu går rapparen Azealia Banks, som av okänd anledning befinner sig i Sverige, till hårt angrepp mot Sverige – men också svenska folket.

I en rad så kallade ”instastories” klagar Banks på det dåliga utbudet av mat och cannabis i Sverige, och passar också på att angripa amerikanska socialister som ser Sverige som ett föredöme, då socialism enligt Banks enbart fungerar i etniskt homogena samhällen som Sverige.

Banks anklagade också svenskar för att vara rasister, och skriver att ”de har den typen av rasism där man automatiskt blir äcklad när man ser en svart person, och hellre än att kasta en ond blick undviker man ögonkontakt överhuvudtaget”.

Men när Banks fick mothugg av följare på Instagram gav hon uttryck för en mera klassisk och rak rasism.

Banks skriver nämligen att ”Jag skulle verkligen älska att se någon bomba skiten ur det här stället Lmfao (Lauging my fucking ass of). Ge alla vita arslen något att grina över. Fula blonda grisar ni svenskar är”.

Enligt Instagrams användarvillkor ska plattformen ta bort ”innehåll som omfattar trovärdiga hot eller hets mot folkgrupp”. Man skriver också att ”det är aldrig OK att uppmuntra till våld eller attackera någon baserat på deras ras, etnicitet, nationella ursprung”. Trots detta finns Banks kommentar kvar efter tio timmar.

Azealia Banks slog igenom 2011 med singeln ”212”, men har framförallt blivit känd för sina många konflikter med andra artister och kändisar, som ASAP Rocky, Elon Musk, Eminem, Rihanna, Beyoncé och Russel Crowe.

Efter att Banks lagt upp foton på blod och fjädrar, och påstått att hon genomfört en häx-ritual, fick hon kritik av artisten Sia för att det verkade som om hon dödat djur för personlig vinning.

Banks besvarade kritiken med att kalla Sia för ”ful blek torr vit kärring” och sade att Sia har ”det fulaste ansikte jag sett, måste vara därför du gömmer dig hela tiden” – en anspelning på att Sia sällan visar sig på bild.

Banks krävde också att Sia skulle ”ha lite jävla respekt för min jävla traditionella afrikanska religion” och kallade Sia för ”en pompös vit subba”.

Efter ett bråk på ett flygplan i Dublin gick Banks till attack mot det irländska folket, som hon kallade för ”inavlade” och ”troll”. Hon hånade också den irländska potatissvälten och frågade retoriskt om irländarna inte ”har någon svält ni kan dö i”.

I presidentvalet 2016 stödde Banks Donald Trump, eftersom ”Donald Trump är ond liksom Amerika är ont och för att Amerika ska hålla takten med sig själv behövs han”. Hon drog emellertid senare tillbaka sitt stöd till Trump.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag