Raseri efter att SVTs reporter pratade i kyrkan under ”stilla minnesstund” för Lisa Holm

Många reagerar kraftigt mot SVTs reporter som pratade i direktsändning mitt under minnesstunden. Foto: svtplay.se
  • Söndag 14 jun 2015 2015-06-14
E-post 2163

VÄSTRA GÖTALAND På Twitter reagerar människor återigen kraftigt mot mediernas hantering av rapporteringen runt Lisa Holm. Denna gång möter SVT hård kritik efter att direktsänt och pratat i kyrkan under en ”stilla minnesstund”. ”Hade SVT Nyheter otur när de tänker? Hål i huvudet?”, skriver användaren Observationsplatsen på Twitter.

På söndagen anordnades en stilla minnesstund i en kyrka i Skövde med anledning av Lisa Holm och det statliga tevebolaget Sveriges Television var på plats för att rapportera. Men mitt under minnesgudstjänsten står SVTs reporter och pratar in i kameran, inifrån kyrkan. Detta väcker kraftiga reaktioner i sociala medier och på Twitter reagerar den militära experten ”Observationsplatsen” kraftigt.

”Lågvattenmärke. Ok att rapportera, men bilder från gudstjänsten? Hade SVT Nyheter otur när de tänker? Hål i huvudet?”, skriver han på Twitter.

”Känns som ondskan kommit hit”

I SVTs egen rapportering skriver de att de har de pratat med folk vid fontänen Livets brunn på torget framför S:ta Helena kyrka.

– Det känns som ondskan kommit hit, säger en Skövdebo till SVT.

På SVTs bilder inifrån kyrkan ser det ut att vara fullsatt och i inslaget hörs stillsam musik spelas. Men trots att SVTs reporter försöker tala lågmält i mikrofonen reagerar alltså människor kraftfullt mot agerandet.

Nedan kan du se reaktioner från Twitter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag