Raseri mot Nyheter24 – jämförs med nazister

Skärmdump från Nyheter24.
  • Lördag 21 jun 2014 2014-06-21
E-post 0

KONKURRENTEN NYHETER24 I ett debattinlägg från vänsterpartisten Anny Berglin på sajten Nyheter24 går hon till attack mot i princip alla män. Detta väcker starka reaktioner och nu jämförs både sajten och Berglin med nazister.

Vår mediakonkurrent, Nyheter24, publicerade en debattartikel från vänsterpartisten Anny Berglin, där hon ger män och manlighet skulden för sådant hon ogillar. Debattartikeln är ett svar på den liberale debattören Ambjörn Hedblom.

– Men nog måste väl ändå han hålla med om att det är en konstig slump då att en majoritet av alla dessa skitstövlar, som slåss och våldtar och mördar och krigar och förgriper sig på folk, är…ja, män, skriver Berglin i debattinlägget.

Jämför med judeförföljelser

Bloggaren ”Toklandet” går i taket mot både Berglin och sajten Nyheter24. Kritiken är inte nådig och bloggaren menar att Berglin har ett resonemang som luktar 30-talets tyskland.

– Feministbloggen Nyheter24 tar återigen in en konstig så kallad ”debattartikel”, skriver bloggaren ”Toklandet” på sin sajt.

Genom att byta ut ordet ”man” mot ”jude” vill Toklandet visa varför det är en märklig debattartikel. När orden byts ut blir texten minst sagt antisemitisk, en poäng som Toklandet vill göra. Avslutningsvis skriver Toklandet en ironisk kommentar där feminismen sågas längs med fotknölarna.

– Härlig text. Hade nog Goebbels sagt. Och säger feminister idag…

”Kvinnor envisas med att föda män”

Det är fler som reagerat i sociala medier mot debattartikeln. En av dem är Roger Sahlström, fotograf på tidningen Dispatch International. Sahlström är en van twittrare och hamnar inte sällan i långdragna diskussioner med antirasister och feminister. Han menar att kvinnor som Anny Berglin får skylla sig själva och sluta gnälla om allt.

– Problemet är väl ändå att kvinnor envisas med att föda män, säger Roger Sahlström till Nyheter Idag.

Nyheter Idag har sökt Nyheter24 för en kommentar, utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag