Raseri mot SVT när de uppmärksammar avlidne Ingvar Kamprads skandaler

Foto: Wikimedia Commons samt faksimil svtnyheter.se
  • Söndag 28 jan 2018 2018-01-28
E-post 1568

SVERIGE Nu får vänsterdebattörer draghjälp från statliga SVT med att solka ner minnet av IKEA-grundaren Ingvar Kamprad. I vart kall kan reaktioner i sociala medier tolkas så efter att den statliga mediejätten påminner läsarna om ”Nazism och skatteplanering” i en rubrik om Kamprads bortgång.

Han räknas till en av Sveriges vassaste entreprenörer som skapat arbeten åt såväl tusentals svenskar och över hundratusen människor utomlands. Hans varumärke IKEA har bidragit starkt till att sätta Sverige på kartan.

Men när statliga SVT uppmärksammar att IKEA-grundaren Ingvar Kamprad gått bort, då väljer mediejätten att i en artikel sätta rubriken ”Nazism och skatteplanering – Kamprads två skandaler”. Det är en kort artikel där SVT publicerar ett videoklipp på samma tema.

Jämförs med hur SVT rapporterade om vänsterdiktatorn Fidel Castro

Detta får flera debattörer att reagera kraftigt i sociala medier. På Twitter jämförs rapporteringen om Kamprad med när samma mediejätte rapporterade om vänsterdiktatorn Fidel Castros bortgång.

”Han var diktator men sågs även av flera ledare i främst Syd- och Latinamerika som frihetshjälte”, skrev SVT då redan i ingressen.

Även moderatpolitikern Hanif Bali reagerar på SVT-rapporteringen om Kamprad. På Twitter skriver han att ”jag ser så mycket fram emot att dö i detta land” samtidigt som han länkar till SVT:s skandalartikel om Kamprad.

Det är inte bara i en artikel på nätet som SVT påminner om Kamprads tidigare klander i sitt liv. Även på text-tv väljer mediejätten att återge nazist-skandalen som tidigare omgärdat Kamprad.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag