Rashid Musa i motattack efter Kalla Fakta: ”Lägg ner alla andra skolor med en vit majoritet”

Rashid Musa kommenterar Kalla Faktas avslöjande. Foto: Faksimil tv4.se samt faksimil Facebook
  • Onsdag 5 apr 2017 2017-04-05
E-post

STOCKHOLM Nu kommenterar Rashid Musa, ordförande för Sveriges Unga Muslimer, avslöjandet i TV4 Kalla Fakta om att skolbarn på en muslimsk friskola segregeras efter kön på skolbussen. Om man ska lägga ner de muslimska friskolorna borde man vara beredd att ”lägga ner alla andra skolor med en vit majoritet som dagligen diskriminerar landets minoriteter”, skriver han på Facebook.

Debatten fortsätter gå varm i sociala medier efter att TV4 Kalla Fakta avslöjat att skolbarn segregeras efter kön när de ska åka skolbuss till en muslimsk friskola. I ett Facebookinlägg kommenteras avslöjandet och debatten av Rashid Musa, ordförande i Sveriges Unga Muslimer.

”Om man nu är beredd på att lägga ner alla religiösa friskolor, efter att ha sett Kalla Fakta, så borde man också vara beredd på att lägga ner alla andra skolor med en vit majoritet som dagligen diskriminerar landets minoriteter”, skriver han.

Flera personer i kommentarsfältet på Facebook ger Musa glada tillrop. Andra är mer kritiska och förklarar att de är emot idén om religiösa friskolor rent generellt.

Muhammad Issa, som på Facebook presenterar sig som styrelseledamot på Ibn Rushd studieförbund distrikt GSU, tycker att det dras för stora växlar på avslöjandet i Kalla Fakta.

”Bara för att de inte sitter med varandra i bussen betyder det att de finns en stålvägg i klassrummen och verkligen inte lär sig något av varandra?! du drar en fakta och glömmer resten. Tror du att dessa barn inte möts vid matsalen, klassrummen, rasten och mycket mer, jag ser dem promenera hem tillsammans utan några problem. Kanske tjejerna själv valde att få sitta därfram och vice versa. Låt oss inte nu dra saker och ting som om det är faktum”, skriver han.

En annan kommentar menar att det är bättre med barn i religiösa friskolor eftersom de barnen är väluppfostrade och inte bränner bilar.

”Unga som bränner bilar och ambulanser kommer från kommunala skolor i förorter medan barn från reliogiosa skolor är väl uppfostrade och goda medborgare, vem sa att sitta bak i bussen är sämre än fram”, lyder den kommentaren.

Nyheter Idag har sökt Rashid Musa för en kommentar under onsdagen, utan resultat.

Ska vi tillåta religiösa friskolor?
12648 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag