Rättelse: Kristersson (M) fick särskilt tillstånd till besök – bröt ej besöksförbud

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 11 maj 2020 2020-05-11
E-post 209

Rättelse: I en tidigare artikel skrev Nyheter Idag att Moderaternas partiledare Ulf Kristersson bröt mot besöksförbudet när han hälsade på sin coronasjuka mamma på ett äldreboende under torsdagen. Siri Steijer, Ulf Kristerssons pressekreterare, har återkommit till Nyheter Idag och meddelat att Kristersson fått tillstånd att besöka äldreboendet enligt det regelverk som gäller. Nyheter Idag publicerar därför denna rättelse.

På torsdagen besökte Ulf Kristersson sin coronasjuka mor på ett äldreboende. Enligt en tidigare publicerad artikel på Nyheter Idag bröt Kristersson därmed mot det generella besöksförbud som råder.

Sedan den 1 april i år råder besöksförbud på landets samtliga äldreboenden för att förhindra spridning av coronaviruset.

Undantag från besöksförbudet får endast göras av ansvariga för verksamheten ”om det finns särskilda omständigheter som motiverar ett undantag och om risken för spridning av coronaviruset är liten”.

Sent på kvällen har Ulf Kristerssons pressekreterare Siri Steijer återkommit till Nyheter Idag, och meddelat att tillstånd för att besöka äldreboendet har getts av den ansvariga för verksamheten som gjort bedömningen särskilda omständigheter råder.

Nyheter Idag har avpublicerat den tidigare artikeln och publicerar härmed denna rättelse.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag