Rättviseförmedlingen lägger ned

Bild. Faksimil Facebook
  • Fredag 11 jan 2019 2019-01-11
E-post 207

STOCKHOLM Nu lägger Rättviseförmedlingen ned. Stiftelsen, som har som mål att främja mångfald och jämlikhet, meddelar på sin Facebooksida att man lägger ned den 1 februari.

”Vi har utmanat normer och breddat bilden om vem som kan göra vad genom hundratals efterlysningar. Nu räknar de flesta nyhetsredaktioner på representation, kulturscener har inspirerats att hitta bredd och fler aktörer i näringslivet verkar förstå vikten av och jobbar med mångfald” skriver man bland annat. 

Läs även: Genusroboten på Svenska Dagbladet

– Målet har hela tiden varit att inte längre behöva finnas. När vi blickade inför 2019 så kände vi att så mycket av det vi har velat göra har börjat hända alldeles på egen hand, det har dykt upp en hel branch. Då kände vi att nu är det dags att lägga ner, säger Rättviseförmedlingens ordförande Seher Yilmaz till SVT Kulturnyheter.

Rättviseförmedlingen grundades 2010 av PR-konsulten Linda Thomsgård, och verksamheten har framförallt gått ut på att skapa listor för att lyfta fram personer med ”underrepresenterad bakgrund” för rekrytering till olika uppdrag.

Rättviseförmedlingen fick bland annat i uppdrag av kulturminister Alice Bah Kuhnke att skapa listor för kulturdepartementet för att tillsätta platser i departementets styrelser och insynsråd. I samband med det fick Rättviseförmedlingen kritik för att deras lista gynnade personer med vänsteråsikter bosatta i Stockholm.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag