Reaktionerna på franska terrordådet – ”Har spridit islamofobi sjukt länge”

En av bilderna som nu sprids på twitter med anledning av terrordådet. Foto: Faksimil twitter
  • Onsdag 7 jan 2015 2015-01-07
E-post

SVERIGE Här är några av dagens reaktioner på terrordådet i Frankrike där minst 12 personer dödats. – Är inte förvånad över Charlie Hebdo som de har spridit islamofobi sjukt länge. De är typ SD och plötsligt är de hjältar för yttrandefrihet?, löd en av kommentarerna.

Terrordådet mot satirtecknare i Paris väcker starka reaktioner och nu diskuteras händelsen i en politisk kontext i sociala medier. Från vänsterhåll kommenterar en användare att det var väntat på grund av islamofobi och gör en jämförelse med Sverigedemokraterna.

– Är inte förvånad över #CharlieHebdo som de har spridit islamofobi sjukt länge. De är typ SD och plötsligt är de hjältar för yttrandefrihet?, skrev användaren ”@klasshata” på twitter innan hen tog bort tweeten.

En annan användare, som kallar sig anarkist och på sin twitter ger intryck av att tillhöra antifascisterna spinner också hårt mot Sverigedemokraterna med anledning av dagens terrordåd i Frankrike.

Nedan har vi samlat olika reaktioner från höger till vänster på dagens terrordåd där minst 12 människor blivit dödade hittills. Nyheter Idag kommer uppdatera med fler nyheter efterhand dramat i Paris fortsätter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag