Rebecca Uvell rasar mot Livs ordförande efter anonym kommentar: ”Passivt hotfull”

Hans Olov Nilsson postade en kommentar i Uvells blogg med avsändare "Duvetvemjagär". Bilden är ett montage. Foto: Pressbild livs.se samt skärmdump Rebecca Uvell
  • Söndag 27 sep 2015 2015-09-27
E-post 338

STOCKHOLM På söndagen publicerar den borgerlige debattören Rebecca Uvell en skärmdump av en kommentar som hon uppfattar som passivt hotfull med avsändare ”Duvetvemjagär”. Hon har spårat kommentaren till fackförbundet Livs ordförande Hans-Olof Nilsson. – Det var mer för att skoja lite med henne, säger Nilsson till Nyheter Idag.

På söndagen berättar den borgerlige debattören Rebecca Uvell på sin blogg om hur det plingade till i mejl-inkorgen på fredagskvällen när hon myste med familjen. En anonym kommentar hade postats för godkännande i hennes blogg. Avsändaren var pseudonymet ”Duvetvemjagär”.

Uvell uppfattade pseudonymet som passivt hotfull och anade oråd när hon läste vad kommentaren handlade om. I kommentaren anklagas hennes man för att syssla med korruption.

”Om du nu gör ngt om korruption. Varför inte skriva om hur och vilka kontakter som hjälpte dig till sommarvicket på Di? Eller hur mycket din gubbe mutade SD med för att de skulle svänga i för vissa arbetsgivare tunga frågor?”, står att läsa i kommentaren.

Spårade inlägget till Livs ordförande Hans-Olov Nilsson

Efter lite detektivarbete kom Uvell fram till att det är fackförbundet Livs ordförande Hans-Olof Nilsson som postat den anonyma kommentaren. Uvell kopplar det till tidigare bråk mellan Livs och Uvell, något som tog sin början i en konflikt med Ingeborgs Bageri i Linköping där fackförbundet vidtog stridsåtgärder mot bageriets ägare.

”IP-numret läggs in automatiskt i kommentarsfunktionen och när man söker på det hittar man också Halmstad, vilket antyder att mailadressen stämmer”, konstaterar Uvell på sin blogg.

Vidare menar Uvell att det är en hatisk troll-kommentar som är postad i syfte att skrämma skribenter. Hon har även en hälsning till honom om att han borde skämmas.

”Det var mer för att skoja lite med henne”

När Nyheter Idag ringer till fackförbundet Livs ordförande Hans-Olov Nilsson och förklarar ärendet med en anonym kommentar på Rebecca Uvells blogg erkänner han utan omsvep att han är den skyldige. Men han menar att det var på skoj och absolut inget allvarligt menat.

– Vi brukar tjafsa lite ibland. Det är ju inte lönt att lägga in något på hennes blogg, hon släpper ju inte in någon som tycker annorlunda, säger Nilsson.

När vi berättar att Uvell beskriver kommentaren som passivt hotfull skrattar Nilsson. Han tycker inte heller att kommentaren var särskilt anonym då hans telefonnummer framgår i den mejladress som använts.

– Det är väl för fan bara att ringa telia, så jävla svårt är det inte. Jag har två mejladresser, jobbadressen och den här.

Nilsson hade inte själv hunnit läsa Uvells blogg på när vi når honom på söndagen. Men efter att vi återgett det Uvell skriver tar han lätt på kritiken och förklarar att han inte har några övriga kommentarer till anklagelserna mot honom.

– Det var mer för att skoja lite med henne, konstaterar Nilsson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag