Regeringen får bakläxa om erkännandet av Palestina

Palestine president Mahmud Abbas
  • Fredag 17 okt 2014 2014-10-17
E-post

STOCKHOLM Enligt uppgift står det nu klart att Sverigedemokraterna och Alliansen ger den rödgröna Regeringen bakläxa i frågan om erkännandet av Palestina. Detta fattade en majoritet i EU-nämnden beslut om idag.

Regeringen avsåg att i EU:s Ministerråd för utrikes frågor informera om regeringsförklaringen i den del som berör Sveriges erkännande av Palestina som stat. Sverigedemokraterna hade en egen avvikande mening men anslöt sig sedan även till Allianspartiernas avvikande mening för att uppnå majoritet. Oppositionen beslutade då att Regeringen inte ska driva frågor av sådan vikt utan att de först diskuterats i utrikesnämnden.

Enligt uppgift var det Wallström själv som tog upp frågan under EU-nämndens möte och när hon insåg att det inte finns stöd för Regeringens linje frågade Wallström upprört om oppositionen verkligen vill ”sätta munkavle” på henne.

Om Regeringen ändå informerar EU:S ministerråd finns det möjlighet att KU-anmäla Regeringen.

(texten är uppdaterad)

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag