Regeringen hånas för planer på att stänga Öresundsbron

Regeringen hånas i sociala medier för att de är beredda att stänga Öresundsbron. Foto: Fakismil di.se samt bild från Twitter
  • Torsdag 3 dec 2015 2015-12-03
E-post 260

SVERIGE Under torsdagen kunde flera medier berätta att den rödgröna regeringen är beredda att ta till skarpare åtgärder för att komma tillrätta med flyktingkaoset. En av åtgärderna är att stänga Öresundsbron, ett förslag som nu hånas i sociala medier.

Flera medier har under torsdagen rapporterat att regeringen förbereder förslag för att ytterligare skärpa upp den situation Sverige befinner sig i med anledning av det stora antalet migranter som kommer till Sverige. Ett förslag redan blivit ett hett diskussionsämne i medier är nya id-kontroller vid exempelvis Öresundsbron, något som kan leda till förseningar för kollektivtrafiken.

Beredda att stänga Öresundsbron

Under torsdagen kom nästa nyhet, nu är den rödgröna regeringen beredda att stänga Öresundsbron om det skulle bli nödvändigt, rapporterar tidningen Dagens Industri. I ett utkast till lagrådsremiss som Dagens Industri citerar nämns det nya förslaget.

”Öresundsbron är en av Sveriges viktigaste och mest trafikerade förbindelser med ett annat land, Danmark. En tillfällig stängning av bron kan utgöra ytterligare en åtgärd för att minska risken att den allmänna ordningen eller inre säkerheten påverkas till följd av den stora tillströmningen av asylsökande”, lyder ett stycke i utkastet.

Det nya lagförslaget, om det blir verklighet, kommer att gälla i tre år. I det inkluderas inte bara möjligheten att stänga Öresundsbron utan även de omdiskuterade id-kontrollerna.

Hånas på Twitter

Regeringens nya förslag, där en stängning av Öresundsbron kan bli aktuell för att komma tillrätta med asylkaoset, har inte gått obemärkt förbi. På Twitter sprids nu en bild som en okänd person har redigerat ihop som föreställer en slags filmaffisch där Stefan Löfven (S) och Åsa Romson (Mp) hånas.

”Nu stänger vi bron”, lyder titeln på den påhittade filmaffischen. Förutom de bägge politikerna syns även Öresundsbron i bakgrunden i den dramatiska affischen.

Nyheter Idag har samlat ett axplock av reaktioner på Twitter där den rödgröna regeringen hånas.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag