Regeringen om asylkaoset: ”Allvarligt hot mot allmän ordning och inre säkerhet” – Hotar stänga Öresundsbron

Statsminister Stefan Löfven kan komma att stänga bron för att stoppa asylströmmen. Foto: Wikipedia/Nyheter Idag
  • Torsdag 3 Dec 2015 2015-12-03
E-post 4237

SVERIGE Den rödgröna regeringen överväger att stänga Öresundsbron i ett desperat försök att få stopp på strömmen av asylsökande migranter över sundet. Detta eftersom antalet migranter nu anses hota säkerheten i Sverige.

Antalet nya asylansökningar minskar. Enligt Migrationsverkets senaste statistik sökte 5 679 migranter asyl i Sverige de senaste sju dagarna.

Men den rödgröna regeringen anser trots det att det kommer alldeles för många asylsökande migranter till Sverige. Såhär står det att läsa i ett regeringsutkast till lagrådsremiss som Dagens Industri har tagit del av:

”Antalet asylansökningar fortsätter dock att ligga på en nivå som gör att situationen är sådan att det ur ett brett perspektiv alltjämt finns ett allvarligt hot mot allmän ordning och inre säkerhet i Sverige”.

Den rödgröna regeringen tycks alltså ha skärpt tonen mot invandringen rejält, även om det än så länge enbart handlar om interna handlingar som inte är avsedda för allmänheten.

Regeringen säger sig vilja ha långtgående befogenheter att kunna stänga av vägar och broar för att stävja asylströmmen. I synnerhet gäller det Öresundsbron eftersom många av de asylsökande tar sig in i Sverige den vägen.

För snart fjorton år sedan förslog den dåvarande partiledaren för Dansk folkeparti, Pia Kjærsgaard, att Danmark borde sätta en klaff på Öresundsbron på grund av den svenska invandringspolitiken. Då haglade anklagelserna om rasism och främlingsfientlighet över sundet från den svenska sidan, något som man i Danmark nu gör sig lustig över.

”Men nu kan det alltså vara den svenska regeringen själva – med socialdemokraten Löfven i spetsen – som stoppar trafiken över bron. Och detta på grund av flyktingströmmen där Sverige väntas ta emot uppemot 190 000 asylsökande i år”, skriver danska Politiken.

Politiken undviker dock att anklaga Stefan Löfven och den rödgröna regeringen för att vara rasister.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag