Regeringen planerar obligatorisk ”Sverigekurs” för migranter

Foto: Pressbild L / FT Bild
  • Måndag 20 mar 2023 2023-03-20
E-post 0

Regeringen vill införa en kurs i svensk samhällskunskap för nyanlända. Deltagande i den så kallade ”Sverigekursen” ska vara obligatoriskt och avslutningsvis kommer samtliga deltagare att få skriva ett prov.

– Vi tror att det är helt avgörande för integrationen. För ska människan ha en chans i Sverige, och det vill vi, då måste man förstå hur Sverige fungerar, säger integrationsministern och Liberalernas partiledare Johan Pehrson till Ekot.

Samtliga regeringspartier plus Sverigedemokraterna är ense om att en undervisning likt Sverigekursen är nödvändig. Och nu ska en utredning avgöra vad exakt den ska bestå av.

Johan Pehrson tycker det är mycket viktig att kursen är obligatorisk. Misslyckas man med det avslutande provet ska det finnas möjlighet till omtenta.

– Det här handlar naturligtvis om att se till att människor lägger manken till, och verkligen tar till sig kunskaper om det svenska samhället, säger Liberalernas partiledare.

Läs även: MP, C och L under spärren i SvD/Sifo

Läs även: Hannah (L): Slöjan är en ”mobil Berlinmur” för flickor

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag