Regeringens nya stjärnrekrytering: Alexandra Pascalidou

Pascalidou och Wallström. Foto: CC Johannes Jansson/norden.org samt Frankie Fouganthin
  • Lördag 12 aug 2017 2017-08-12
E-post 6380

STOCKHOLM Regeringen anlitar journalisten Alexandra Pascalidou för att producera poddavsnitt om Utrikesdepartementets verksamhet. – Vi hoppas att poddberättelserna skapar en upplevelse av att följa med bakom kulisserna, och att lyssnarna lär känna ambassadörerna lite grann, säger Utrikesdepartementets kommunikationschef Anna Björkander.

Utrikesdepartementet meddelar på regeringens hemsida att de lanserar en ny satsning som de kallar ”UD-podden”. I den podden får lyssnarna möta fyra svenska ambassadörer och i finalavsnittet utrikesminister Margot Wallström. Regeringen anlitar journalisten Alexandra Pascalidou att leda poddsamtalen.

”Samtalen spänner över en mängd områden, som migration, arbetet i FN:s säkerhetsråd och Sveriges diplomatiska relationer med USA. Podden är UD:s första officiella podcast. Formatet öppnar upp för det goda samtalet och bjuder in allmänheten att lyssna”, står att läsa på regeringens hemsida.

– Vi tror att det finns många utrikespolitiskt intresserade som är nyfikna på vad vi gör på UD. Vi hoppas att poddberättelserna skapar en upplevelse av att följa med bakom kulisserna, och att lyssnarna lär känna ambassadörerna lite grann, säger Utrikesdepartementets kommunikationschef Anna Björkander.

Den 11 augusti lanseras de två första poddavsnittet varpå nya avsnitt publiceras varje vecka i tre veckor.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag