Regeringskaoset – Här är de bästa reaktionerna på twitter

Stefan Löfven. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Onsdag 3 dec 2014 2014-12-03
E-post

SVERIGE Gårdagens nyhet om att regeringen väntas fällas kom som en kalldusch för en del. Nyheter Idag har samlat några av de bästa reaktionerna från gårdagen. – Det svåra läge Sverige befinner sig i är Sverigedemokraternas och de borgerliga partiernas fel, skriver LO på twitter.

Tongångarna gick varma hos LO på twitter igår strax innan Sverigedemokraterna skulle avslöja om de har för avsikt att rösta på Alliansens budget och därmed fälla regeringen. De vädjade till andra partier om att de skulle släppa prestigen.

När väl chocken kom, var det en chock av magnitud. Reflexmässigt gick PR-maskineriet igång i LO-borgen för att förklara varför det är borgarnas fel att SD inte vill stödja en S-ledd budget.

Det slutade förstås inte där. Givetvis är allt ont i världen borgarnas fel om man betraktar omvärlden från högsta våningen på LO-borgen. Men efter några minuter till av kalldusch kunde man tro att Sverigedemokraterna numera är ett alliansparti, om man får tro LO.

Vi lämnar LO därhän även om mycket kan skrivas om deras panik på twitter och sociala medier. Under morgonen fortsätter krisen på landets arbetsplatser något som ger upphov till ytterligare tweets om allvaret i situationen.

Men krisen ser inte alls ut att vara en kris för alla. Sverigedemokraternas riksdagsledamot Martin Kinnunen är betydligt muntrare under onsdagen, vilket syns tydligt på twitter.

Samtidigt i någonstans i norrland.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag