Reinfeldts tidigare partisekreterare varnar för samarbete med SD: ”Ingen regering borde utsätta Sverige för det”

Moderaternas partisekreterare Kent Persson är en av dem som berömmer uppgörelsen. Foto: Björn Bergman / photo2be.com
  • Onsdag 3 okt 2018 2018-10-03
E-post 798

Kent Persson var partisekreterare för Moderaterna under Fredrik Reinfeldts sista år vid makten. Nu varnar han på Twitter för politiskt samarbete med Sverigedemokraterna. ”Svensk politik kan bättre än så”, skriver Persson.

Under onsdagen avslöjade Jimmie Åkesson i en intervju med Aftonbladet att tidigare etablerade moderata politiker hade bjudit in honom för samtal om regeringsfrågan.

Läs även: SD ökar i ny opinionsmätning – Moderaterna tappar

Men det finns också tidigare moderater som kraftigt motsätter sig ett samarbete med SD. En av dem är Kent Persson. Den tidigare partisekreteraren, som numera jobbar som samhällspolitisk chef på fastighetsbolaget Heimstaden, varnar på Twitter för vad ett samarbete med Sverigedemokraterna skulle kunna kosta.

Det är efter att Jimmie Åkesson i en intervju i SVT sagt att partiets stöd inte är gratis som Kent Persson kommenterar.

Kent Persson tror att man kan riskera att hamna i en beroendeställning till SD. ”Ingen regering borde utsätta Sverige för det”, skriver Persson som var partisekreterare i Moderaterna mellan åren 2012 och 2015.

 

Han får mothugg på Twitter. Jenny Sonesson, ledarskribent på Göteborgs-Posten, undrar hur Persson kan veta att prislappen kommer bli ”mycket dyr”.

Är det farligt för Sverige att samarbeta med SD?
2438 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag