”Rejäl polisinsats” efter att Lidl rånades i Bålsta

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 18 jun 2018 2018-06-18
E-post 94

UPPSALA Strax innan stängning utsattes matvaruaffären Lidl i Bålsta, nordväst om Stockholm, för ett rån av flera gärningsmän. Flera polispatruller, varav både hundpatrull och en helikopter deltar i jakten på de misstänkta rånarna.

Klockan 19.47, strax innan stängningsdags, utsätts Lidl i Bålsta, strax nordväst om Stockholm, för ett rån. Flera personer befinner sig inne i matvaruaffären när rånet inträffar och de larmar polis. Gärningsmännen syns lämna platsen till fots. Ett omfattande polispådrag inleds med flera radiobilar, men även hundförare och en polishelikopter.

– Det har varit en rejäl polisinsats, säger Daniel Wikdahl, presstalesman vid polisregion Mitt.

I sociala medier förekommer vittnesuppgifter om unga män i övre tonåren samt beskrivning av klädsel. Polisen vill emellertid inte kommentera uppgifter om signalement eller själva ge ut någon sådan information. Vid 21.30-tiden fanns ännu inga uppgifter om att någon är gripen. Ej heller ska någon ha skadats i samband med rånet.

– Folk är chockade förstås, men inga fysiska skador.

Däremot ska någon form av tillhygge använts vid rånet, men det är inget som Wikdahl vill beskriva närmare. Händelsen rubriceras som rån.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag