Rekordlågt stöd för rödgröna – Här är Demoskops junimätning

Det går dåligt för de rödgröna i Demoskops mätning. Foto: Pressmeddelande / Demoskop
  • Måndag 8 jun 2015 2015-06-08
E-post 823

SVERIGE Under måndagsmorgonen publicerade Demoskop/Expressen sin såkallade väljarbarometer och den ger rekordlågt stöd till de rödgröna regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Tillsammans har de stöd av färre än var tredje väljare med 32,7 procent.

Enligt Demoskop/Expressens mätning som publicerades under måndagsmorgonen fortsätter den negativa trenden för regeringspartierna. För tredje månaden i rad tappar Socialdemokraterna och når katastrofsiffror på 25,9 procent. Miljöpartiet går fram något men lyckas inte samla mer stöd än 6,8 procent. Det ger totalt ett stöd för nuvarande rödgröna regering om 32,7 procent, vilket är färre än var tredje väljare.

Allianspartierna står i princip still

De fyra allianspartierna samlar gemensamt 41,8 procent av väljarna enligt mätningen. Det är en blygsam ökning med 0,3 procent men betyder samtidigt att de nu samlar mer stöd än de rödgröna. Skillnaden är dock inte stor, mätningen visar på endast 2,3 procentenheters försprång för allianspartierna.

Inom Alliansen är det framför allt Centerpartiet som växer. De når 7,3 procent vilket är en ökning med 1,1 procent. Även Moderaterna går fram något, de ökar 0,3 procent och får ett stöd om 26,1 procent.

Sverigedemokraterna fortsätter växa

För Sverigedemokraterna finns det all anledning att glädjas åt siffrorna. De ökar med 0,7 procentenheter och når totalt ett stöd om 15,7 procent. Således tangerar de sin tidigare högsta nivå från April månad, enligt ett pressmeddelande från Demoskop.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet om junimätningen från Demoskop/Expressen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag