Religiös kritik mot Aida: Hade hon varit mindre ”integrerad” hade hon haft kvar sitt jobb

Hade Aida levt mer som en muslim hade hon inte behövt avgå, menar Salih. Foto: regeringen.se samt Facebook
  • Lördag 13 aug 2016 2016-08-13
E-post 870

SVERIGE Om bara Aida Hadzialic inte anpassat sig efter svenska värderingar utan istället hållt fast vid att leva enligt muslimska regler, då skulle hon aldrig tvingats avgå som minister. Det menar ungdomsimamen Salih Tufekcioglu i en publik Facebookuppdatering.

Det hör kanske till ovanligheterna att man hör argument emot integration, men det är precis vad Salih Tufekcioglu skriver i en publik Facebookuppdatering med anledning av att Aida Hadzialic avgått som statsråd efter en rattfylla. Tufekcioglu är kursledare i den muslimska studentföreningen Alhambra i Malmö och presenteras bland annat som ungdomsimam.

”Gymnasie- och kunskapsminister Aida Hadzialic som gjorde sig känd för att i hårda ordalag kritisera muslimer för att inte vilja integrera sig åkte fast av Malmöpolisen för att ha kört rattfull och riskerat sitt eget och andra människors liv”, konstaterar han i sin Facebookuppdatering.

Sen kommer hans tips till hur Aida Hadzialic istället skulle kunnat leva för att undvika den här situationen. Istället för att låta sig integreras i det svenska samhället borde hon hålla mer på sin muslimska identitet, då skulle aldrig rattfyllan ha inträffat, menar han.

”Hade hon varit mindre ’integrerad’, dvs. avstått från alkohol som många muslimer gör i Sverige, hade hon fortfarande haft sitt jobb idag. Något att tänka på”, fortsätter han.

Hadzialic har varit starkt kritisk till religiösa friskolor

Hadzialic har tidigare gjort sig känd för både sin kritik mot identitetsvänstern, men även för att hon varit kritisk mot religiösa friskolor. Det skulle kunna vara en hållning som delvis går emot Tufekcioglus intressen som kursledare i en muslimsk studentförening.

Den 27 juni intervjuades Hadzialic av tidningen Aftonbladet och då menade hon att en religiös skolundervisning kan vara problematisk, exempelvis vad gäller segregation.

– Skollagen säger att skolundervisning ska vara sekulär, däremot får vi oroväckande signaler om så inte är fallet, att flickor och pojkar delas upp i undervisningen. Så kan vi inte ha det. Den svenska skolan ska vara till för alla, den ska bryta upp segregation och lägga grunden för ett starkt Sverige även framöver, förklarade Aida Hadzialic till tidningen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag