Reslow (SD) sitter säkert – än så länge

Foto: Pressbild riksdagen.se samt faksimil aftonbladet.se
  • Tisdag 16 okt 2018 2018-10-16
E-post 108

SVERIGE SD-mannen Patrick Reslow uppmärksammas tid efter annan av Aftonbladet för reseräkningar som skattebetalarna stått för, men där syftet med resorna förefaller vara privat. Det har gått så långt att en åklagare nu tittar på Reslows resor. Men än så länge vidtar inte SD några åtgärder mot politikern.

Trots att åklagare inlett förundersökning, och en rad avslöjanden om misstänkt bedrägeri med skattebetalarnas pengar sitter, än så länge, riksdagsledamoten Patrik Reslow säkert. Det säger en centralt placerad SD-källa till Nyheter Idag. Samtidigt kan det vara Reslows sista mandatperiod i riksdagen.

– Kanhända att det finns andra prioriteringar när det är fyra år till nästa val där alla inte blir omvalda, säger SD-källan.

Reslow skapade rubriker när han hoppade över från Moderaterna till Sverigedemokraterna. Det var förra mandatperioden och han placerades på valbar plats på Sverigedemokraternas riksdagslista. I valet i september har han blivit invald igen, men nu på SD-mandat.

Tidningen Aftonbladet har flera gånger uppmärksammat hur riksdagsledamoten låtit skattebetalarna stå för resor som förefaller vara av privat natur. En sådan resa har varit till Almedalsveckan där tidningen visar att han tagit med sig sin familj, men låtit riksdagen stå för hotellkostnader, enligt Aftonbladet som avslöjade nyheten. Själv förnekar Reslow det hela.

Och den första oktober i år rapporterade Aftonbadet att kammaråklagare Joakim Zander inleder en förundersökning om bedrägeri. Men det har inte stoppat tidningen från att göra nya avslöjanden. Nu publicerar Aftonbladet ännu en artikel som visar att Reslow låtit skattebetalarna stå för resekostnader till en golftävling.

I en längre Facebookuppdatering ger Reslow sin egen version av de omtalade resorna. Den kan du läsa nedan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag