Resultatlöst sökande efter svenska Kim Wall

Kim Wall. Foto: Tom Wall via polisen
Kim Wall. Foto: Tom Wall via polisen
  • Torsdag 17 aug 2017 2017-08-17
E-post 0

DANMARK Den svenska journalisten Kim Wall, som förra veckan försvann under mystiska omständigheter när hon följde med danske Peter Madsen ut i Öresund i hans ubåt UC3 Nautilus, har ännu inte påträffats.

Polisen i Köpenhamn har under veckan släppt ett flertal pressmeddelanden om händelsen. Madsen som till en början greps misstänkt för mord är nu häktad för ”vållande till annans död under särskilt försvårande omständigheter”.

Hundratals tips har strömmat in till polisen. Bland annat från vittnen som fångade Madsen och Wall på bild under torsdagskvällen när de seglade ut med ubåten. Utredarna försöker kartlägga var ubåten befunnit sig från det att den gav sig av från Köpenhamns hamn till dess den sjönk i Køgebukten under fredagsförmiddagen.

Under tisdagen sattes flygplan in och även svensk polis deltar i letandet på den svenska sidan av sundet. En flytväst hittades vid Saltholm i tisdags, men tros inte vara av intresse för letandet efter den försvunna svenskan.

Polisens tekniker har undersökt Madsens ubåt och bland annat skickat teknisk utrustning från den för analys. Man hoppas med hjälp av den klargöra vilken rutt ubåten färdades från torsdagskvällen till fredagsförmiddagen. Polisens bedömning är att Madsen medvetet sänkte ubåten, något som kan ha gjorts för att röja undan bevis på ett eventuellt brott som kan ha begåtts ombord.

SE ÄVEN: Ubåtskaptenen Peter Madsen gripen för mord på svenska journalisten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag