Richard Jomshof (SD) inte längre vegetarian – Vill göra ”rådjurslatte” av Bambi

Rådjur är det största hotet mot tulpanlökar sedan Jomshof kom in i riksdagen. Bilden är ett montage.
  • Onsdag 15 apr 2015 2015-04-15
E-post 300

STOCKHOLM Sverigedemokraternas nya partisekreterare Richard Jomshof berättar i en Facebookstatus att han har för avsikt att dräpa och äta upp Bambi. I kommmentarsfältet flödar tipsen om olika recept på rådjur. – Glöm inte rådjurssadel, mmmmm, skriver en person som svar till Jomshof.

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof berättar i en Facebookstatus att han nu ändrat inställning till att vara vegetarian, en egenskap som många uppfattat som sympatisk. Nu meddelar han istället att han har för avsikt att göra allt i sin makt för att äta upp rådjur i alla dess former. Bakgrunden uppges bero på att en skock rådjur glufsat i sig hans planterade tulpanlökar.

Jag har nu varit vegetarian i 20 år. Men nu är det slut. Jag ska börja äta kött igen, men bara rådjur. Detta är nämligen personligt. När man kommer hem från semestern bara för att upptäcka att rådjuren tuggat sönder kanske 80 av 100 med omsorg planterade tulpanlökar (då är den delvis söndertuggade och nyligen planterade syrenhäcken inte inräknad), då är det slut med Mr Nice Guy. Jag kan tänka mig rådjur i alla dess former och varianter. Vad sägs om rådjursglass, rådjursdricka, rådjurschips eller varför inte rådjurslatte? Här är det bara fantasin som sätter gränserna, skriver Jomshof på Facebook.

Kommentarerna flödar in: ”Give ’em hell”

I kommentarfältet är tonen mycket hätsk mot rådjur. Fler personer kommer med olika tips på hur Jomshof kan tillaga och äta upp rådjur, men även andra lösningar på tulpanproblemet presenteras av SD-sympatisörerna. En av de lösningarna är tämligen protektionistisk.

”Sätt upp ett elstängsel runt tomten så får du ha både äppelträd och tulpaner i fred”, föreslår en person.

Men hetsen tar sig även mer otäcka former. I en annan kommentar refereras till Jimmie Åkessons omdiskuterade intervju med Skavlan när hetsen eskalerar mot rådjuren.

”Give ’em hell”, står att läsa i det till synes omodererade kommentarfältet på Facebook.

Till slut tappar tråden alla proportioner och den hätska tonen mot rådjur sprider sig till att omfatta även andra djur. Även tips om hur små oskyldiga gnagare ska tillagas står att läsa helt öppet på Jomshofs Facebooksida.

”Jag har även testat rökt bäver, det smakade som allt annat rökt vilt”, fyller ytterligare en person i.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag