Rik studentpolitiker hånar en frusen och hemlös man – Eldar pengar framför honom och filmar

Roland Coyne. Foto: Faksimil Facebook & Snapchat
  • Fredag 10 feb 2017 2017-02-10
E-post 400

CAMBRIDGE ”Some homeless shelter” säger de i filmen medan de eldar pengar framför ögonen på en frusen och hemlös man. Studenten är kommunikationsansvarig i en konservativ förening vid Cambridge, ett av världens finaste universitet.

En film där en rik, konservativ studentpolitiker vid namn Ronald Coyne försöker tända en 20-pundssedel framför en frusen och hemlös man har framkallat stor vrede i Storbritannien. Ronald är kommunikationsansvarig för den politiska studentföreningen ”The Cambridge University Conservative Association”.

Coyne och hans vän kommenterar i filmen sitt sedelbrännande med ”some homeless shelter” varpå de la ut filmen på snapchat. Det rapporterar tidnignen The Mirror.

Universitetet i Cambridge tillhör ett av världens främsta lärosäten där många makthavare fått sin utbildning. Många ministrar och toppolitiker har varit medlemmar i Coynes studentförening varav flera fortfarande innehar hedersmedlemskap. Studentföreningen har blivit tvingade till att offentligt be sin kommunikationsansvarig att avsäga sig sitt uppdrag.

Vad tycker du om klassamhället?
1106 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag