Riksdagskandidat för SD attackerad vid valstuga i Göteborg: ”De kommer inte sky några medel att stoppa oss”

Foto: Privat
  • Fredag 24 aug 2018 2018-08-24
E-post 909

GÖTEBORG Karl Robbjens, riksdagskandidat för Sverigedemokraterna från Göteborg, blev på torsdagen attackerad av en okänd man vid partiets valstuga i Göteborg. – Jag tog upp min mobiltelefon och började filma. Då slog han till mig i ansiktet, säger Robbjens.

Det var i samband med att Karl Robbjens tillsammans med partikamrater stod vid Sverigedemokraternas valstuga som en okänd man kom fram.

– Han kom fram och stod och skrek att vi var fascister i sådär en 20 sekunder. Sedan så tog jag upp min mobiltelefon och började filma. Då slog han till mig i ansiktet, säger Karl Robbjens.

Händelsen är polisanmäld och filmen på mannen är delad på Facebook.

– Vi hoppas polisen kan få hjälp att identifiera mannen. säger Karl Robbjens som varit medlem i Sverigedemokraterna i tre år. Samtidigt som Sverigedemokraterna under den tiden växt och fått ett allt större stöd bland en bredare allmänhet så märker Robbjens av ett växande hat och aggressivitet från vänstersympatisörer.

– Jag upplever att vi under stark attack. Det är ett starkt ord, men vad ska man säga, säger Karl Robbjens.

Han berättar hur det kommer fram människor till Sverigedemokraternas valstuga i Göteborg och är otrevliga och direkt aggressiva, att det skriks glåpord mot dem.

– Det har eskalerat. Framförallt är det något jag känt av sedan jag kom ut som riksdagskandidat för SD, säger Karl Robbjens som är mycket kritisk mot Vänsterpartiet och dess ungdomsförbund Ung Vänster som han menar legitimerar och uppviglar till fortsatt hat, hot och våld mot sverigedemokrater med sin retorik. Attackerna som han utsätts för från vänster är ofta direkt rasistiska eller har rasistiska undertoner.

– När jag träffar företrädare för Vänsterpartiet så har de kommentarer om mitt ursprung hela tiden. De säger ”Hur kan du vara SD, du är ju inte svensk”. De förväntar sig att jag ska ha en viss åsikt på grund av mitt ursprung. Jag har aldrig hört så mycket rasism som jag nu får höra från vänsterhåll, säger Karl Robbjens, vars mor kommer från Libyen.

Ångrar du att du engagerade dig politiskt?

– Nej, jag är jätteglad att gjort det. Jag inser bara vilka enorma problem vi har, vilka motsättningar som byggts upp i det här landet under lång tid.

Bredvid valstugan där Karl Robbjens blev attackerad finns även andra partiers valstugor. Bland annat Vänsterpartiets.

– De fördömer inte våld. Vi har flera vittnesmål på att vänsterpartister stod och skrattade åt mig när jag blev slagen, säger Karl Robbjens och tillägger:

– Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, och etablissemanget blir oerhört upprörda när de ser företrädare för SD som har en utländsk bakgrund. Det skrämmer vettet ur dem. De får inte ihop det med deras världsbild.

Bawan Avraham Said, partikamrat till Robbjens, har kommenterat händelsen i sociala medier och riktar hård kritik mot Vänsterpartiet.

Se filmen på Karl Robbjens Facebook.

Blev nyss misshandlad av den här mannen, vänsterpartister stod bredvid och skattade.Hoppas någon kan identifiera honom så polisen får tag på honom. Dessutom vill jag att andra partier nu sluter upp om att vi ska få en fredlig och demokratisk valrörelse. Just nu är det nämligen inte så..

Publicerat av Karl Robbjens – SD Torsdag 23 augusti 2018

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag