Riksdagskandidatens näthat mot Mira Aksoy efter M-avhoppet

Foto: Nyheter Idag / Faksimil Twitter
  • Måndag 3 sep 2018 2018-09-03
E-post 534

SVERIGE I en intervju för Nyheter Idag avslöjade debattören Mira Aksoy i lördags att hon går över från Moderaterna till Sverigedemokraterna. På sociala medier har ryggdunkningarna varvats med brunsmetning gentemot den nya SD-profilen.

Det var först i intervjun för Nyheter Idag som den 21-åriga debattören Mira Aksoy berättade att hon lämnar M för SD. I flera frågor menar hon att hon står närmare SD än M, bland annat när det gäller invandringspolitiken. Hon står för en mer traditionell hållning än Ulf Kristerssons parti.

– Man har hela tiden ett globalt tänk. Jag tycker verkligen att Sverige måste fokusera på våra problem nu, sade Mira Aksoy till Nyheter Idag.

Intervjun har fått ett stort genomslag och många på sociala medier berömmer Aksoy för att hon följde sitt samvete och bytte parti. Andra har intagit en mer kritisk ton – en av dem heter Per Holfve och är riksdagskandidat för Feministiskt initiativ.

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) var inte sen att ge svar på tal:

En annan som uppmärksammade nyheten var kristdemokraten Jessica Schedvin, som frågade sig varför den var värd att uppmärksammas. Hon fick medhåll från kolumnisten Csaba Bene Perlenberg som också ifrågasatte värdet i publiceringen.

Läs också: Özz Nûjen backas av KD-tjänstemannen Schedvin: ”Özz Nujen är proffsig och vann diskussionen”

Schedvin fick mothugg av Aksoy, som hänvisade till kristdemokratens förflutna i Moderaterna:

Trots det påstått låga nyhetsvärdet var det ändå flera medier som fångade upp nyheten. Vänstersajten Aktuellt Fokus valde vinkeln att Mira Aksoy tidigare ska ha argumenterat för att män inte bör få lov att bära shorts på jobbet. Aksoy – som har studerat mode i Italien – hävdar att vänstersajten ägnar sig åt smutskastning.

Läs även: KD-profil rasar mot SD:are på MUF:s mingel – umgås själv gärna med SD-topp

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag