KD-profil rasar mot SD:are på MUF:s mingel – umgås själv gärna med SD-topp

Foto: Per Pettersson / CC Wikimedia Commons
  • Lördag 7 jul 2018 2018-07-07
E-post 462

KD:s politiske sekreterare Jessica Schedvin rasar på Twitter mot att SD-politiker fick vara med på MUF:s mingel i Almedalen. Samtidigt så har hon själv umgåtts med SD:s Paula Bieler – och tackar inte nej till ytterligare umgänge. UPPDATERAD.

Artikeln är uppdaterad med svar från Jessica Schedvin.

Jessica Schedvin, som tidigare varit i blåsväder efter utspel på Twitter om att det inte går att vara sverigedemokrat och lärare, är åter i ”hot water”.

Läs mer: Kristdemokraternas tjänsteman: ”Går inte att vara sverigedemokrat och lärare”

Schedvin skriver på Twitter att flera sverigedemokratiska politiker deltog på MUF:s mingel under Almedalsveckan och att ”normaliseringen är obehaglig”.

 

Men det verkar inte som att allt umgänge med SD leder till normalisering. Paula Bieler, migrationspolitisk taleskvinna för Sverigedemokraterna påminner Jessica Schedvin om att de två träffats och umgåtts tidigare.

Foto: Skärmdump Twitter

Jessica Schedvin, som tidigare varit medlem i Moderaterna men lämnade för Kristdemokraterna sommaren 2016, får även mothugg av Johan Ingerö, som tidigare har varit presschef i Kristdemokraternas partistab.

Jessica Schedvin skriver i ett svar till Nyheter Idag:

”Min kommentar syftar till att jag, liksom fler andra, reagerade på att företrädare från SDU deltog i MUF:s officiella evenemang då MUF tidigare tydligt har tagit ställning mot SDU.

Däremot har jag verkligen inte problem med att umgås privat med sverigedemokraterna. Jag har själv fler vänner som är aktiva i samtliga politiska partier, inkluderat Sverigedemokraterna. Människa går före parti.

Det är två helt olika saker.”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag