Riksdagsledamot (V) till orolig väljare: ”Tror inte jag vill ha din röst”

Karin Rågsjö (V). Foto: Flickr & Faksimil Facebook.
  • Tisdag 21 feb 2017 2017-02-21
E-post 4150

STOCKHOLM  Riksdagsledamoten Karin Rågsjö (V) stoltserar på Facebook med att hon inte vill ha röster från medborgare som oroar sig över kriminalitet  och underfinansierad sjukvård. När hon svarar väljaren Love, som undrar varför det läggs pengar på invandring men inte på sjukvården i Västernorrland, blir han bemött som en rasist.

Under måndagen 20 februari skrev den vänsterpartistiska riksdagsledamoten Karin Rågsjö ett Facebookinlägg där hon berättar att hon brukar få mail skickade till sig. Hon beskriver mailen som rasistiska och spekulerar i huruvida det rör sig om organiserade mailutskick. Hon berättar att hon vanligtvis inte brukar svara på de mail hon får från väljarna, bara klicka bort dem, men att hon under måndagen gjorde ett undantag.

”Varje dag ramlar det in rasistiska mejl till oss riksdagen.Organiserat. Brukar bara klicka bort-aldrig svara. Då skulle min tid gå åt till det. Den här gången svarade jag”, skriver Karin Rågsjö i ett offentligt inlägg på sin Facebook.

Love berättar i sitt mail att han är orolig över ökande kriminalitet och otrygghet i den småstad där han bor, han berättar även att hans arbetskollegor är oroliga.

”Många med mig har synpunkter på den fria invandringen som sker, den måste helt klart regleras på något sätt! Finns tydligen pengar till hur mycket invandring som helst men knappt något till sjukvården här i Västernorrland”, skriver Love som hellre vill se en satsning på sjukvården.

”Lycka till i nästa val, är du värd min röst?”, undrar Love i sitt mail till Vänsterpartiets riksdagsledamot Karin Rågsjö.

Rågsjö som gjort ett undantag från sin regel om att aldrig svara på mail från väljare, svarar Love att han ska ta reda på fakta innan han mailar henne.

”Ta reda på fakta innan du skriver den här typen av rasistiska mejl till mig. I mitt kära Sverige tågar inte nazister på gatan och bränner ned flyktingförläggningar. I mitt kära Sverige är folk så pass pålästa att de kan skilja lögn från sanning”, svarar riksdagsledamoten.

Hon avslutar sedan sitt svar med att hon inte vill ha Loves röst.

Här kan du läsa mejlkonversationen mellan Love och Vänsterpartiets riksdagsledamot Karin Rågsjö

 ”Hej! Hur tror du valet 2018 kommer gå, får du min röst?
Här ska du få något att undera på! Kriminaliteten är på topp här i landet. Människor begår fruktansvärt heska brott antingen går dom fria eller får knappt något straff att tala om, hur kommer det sig? Jag bor i en småstad, men kriminaliteten har blivit värre här oxå. även jag som är man drar mig för att gå ut kvällstid, mina arbetskamrater vågar inte gå hem själv på kvällen. Va fan har hänt med mitt kära Sverige? Många med mig har synpunkter på den fria invandringen som sker, den måste helt klart regleras på något sätt! Finns tydligen pengar till hur mycket invandring som helst men knappt något till sjukvården här i västernorrland. Skulle kunna skriva hur mycket som helst.
Peter Springare är juh på tapeten, du borde lyssna på vad han har att säga!

Lycka till i nästa val, är du värd min röst? Mvh Love”

Karin Rågsjös svar

”Hej! Ta reda på fakta innan du skriver den här typen av rasistiska mejl till mig.
I mitt kära Sverige tågar inte nazister på gatan och bränner ned flyktingförläggningar. I mitt kära Sverige är folk så pass pålästa att de kan skilja lögn från sanning.
Mvh Karin Rågsjö
PS: Tror inte jag vill ha din röst”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag