Riksdagsledamotens medieattack: ”SVT förmedlar kraftigt vinklad och delvis förljugen bild”

Här går Jomshof till attack mot statsmedia. Foto: Faksimil Youtube / svtplay
  • Fredag 16 okt 2015 2015-10-16
E-post 2361

STOCKHOLM Tonläget i migrationsfrågan kom att skruvas upp ytterligare när SVT intervjuade riksdagsledamoten Richard Jomshof (SD) med anledning av migrationen till Sverige. – Det är bara att titta på Rapport och Aktuellt-sändningarna igår så får man en bild av en public service som förmedlar en kraftigt vinklad och delvis förljugen bild, sade han i direktsändning.

Efter att Sverigedemokraterna höll sin presskonferens där de förklarade att de tänker arbeta utanför parlamentet för att försöka stoppa invandringen till Sverige, blev partisekreterare Richard Jomshof (SD) intervjuad i direktsändning av SVT. Samtalet kom snabbt att handla om huruvida medier uppmärksammar den situation som nu råder vad gäller migration till Sverige och Jomshof menade att medier inte tar sitt ansvar.

Men SVT-reportern höll inte alls med riksdagsledamoten och poängterade att statstelevisionen tar upp flyktingkrisen varje dag och har en omfattande rapportering i frågan. Då skruvade Jomshof upp retoriken ytterligare och anklagade statsmedierna för att förmedla en delvis förljugen bild.

– Det är väl en sak att ta upp, frågan är väl snarare hur man tar upp det. Det är bara att titta på Rapport och Aktuellt-sändningarna igår så får man en bild av en public service som förmedlar en kraftigt vinklad och delvis förljugen bild till det svenska folket för att förmå dem att inte inse sanningen om vad som pågår. Det är inte att vara ansvarstagande och eftersom public service inte klarar av sitt uppdrag tänker vi göra vad vi kan för att sprida en mer rättvis och sanningsenlig bild av vad som pågår, sade Jomshof.

Återigen poängterade reportern att statsmedia tar upp flyktingkrisen varje dag i nyhetsflödet, men Jomshof vägrade backa en millimeter.

– Jag menar att ni rapporterar en vinklad och icke sanningsenlig bild av vad som pågår. Att man försöker skönmåla och försöker lura det svenska folket att tro att saker och ting är mer eller mindre under kontroll, vilket det inte är. Vi tänker göra vad vi kan för att berätta för det svenska folket att vi står inför en systemkollaps. Vi kanske redan är där nu, om det här är fortsätter i några månader framöver riskerar hela det svenska välfärdssamhället att totalt raseras och då menar vi att svenska folket måste få den informationen och de bör naturligtvis få sin chans att säga vad de tycker och tänker.

– Vårt mål är slutligen att de ska få säga sitt i en folkomröstning för allt annat är djupt odemokratiskt och icke ansvarsfullt, poängterade Jomshof.

En användare på Youtube har laddat upp SVT-intervjun. Den hittar du nedan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag