Riktade pistol mot poliser i Lidköping: Varningsskott avlossades

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 2 aug 2017 2017-08-02
E-post 770

VÄSTRA GÖTALAND En man i Lidköping riktar en pistol mot en polispatrull. Då svarar polisen med att skjuta varningsskott varpå mannen kastar iväg pistolen. Nu är mannen gripen och misstänkt för hot mot tjänsteman samt vapenbrott.

Det kunde slutat illa för en polispatrull i Lidköping på onsdagen. Klockan 16.58 larmas polis till Lidköping för att kontrollera en person som är berusad. I samband med det arbetet påträffas en man med vapen vid Hamngatan. Nyheter Idag har talat med polisens presstalesman i Västra Götaland Peter Adlersson och han berättar att det är oklart om den berusade mannen och pistolmannen är samma person.

Däremot står det klart att en man riktade en pistol mot polispatrullen.

– Då träffar man på den här mannen och då tar han fram en pistol och riktar den mot en av poliserna. En av poliserna reagerar med att skjuta ett varningsskott i ofarlig riktning. Då kastar den här mannen faktiskt ifrån sig det här vapnet.

Pistolmannen kunde gripas på platsen och är nu misstänkt för både hot mot tjänsteman samt vapenbrott. Pistolen är även tagen i beslag och ska undersökas. Det är ännu tidigt att säga om pistolen verkligen var en äkta, men ”mycket talar” för att det är så, förklarar Adlersson. Samtidigt poängterar han att pistolmannen på ett sätt hade tur att poliserna först sköt ett varningsskott och inte direkt verkanseld.

– Man kan säga att ett varningsskott på ett sätt är ganska lindrigt våld, så att säga.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag