Rödgrön satsning på terrorism ger resultat – Arga blatten åker på jihadresa till Syrien

EABT berättar om sina planer på att bli jihadkrigare. Foto: Privat
  • Måndag 25 maj 2015 2015-05-25
E-post 1080

SVERIGE/SYRIEN Youtubekändisen ”En arg blatte talar” berättar att han vill bryta sitt beroende av socialbidrag. – Jag tänkte ta den hederliga vägen till ett bra liv. Men nu när politikerna i Stockholm har infört ett pris för bästa terrorist så ser jag de fantastiska möjligheterna i att bli en krigare för islamiska staten istället, förklarar han i en video.

Debatten har varit intensiv efter att den rödgrönrosa majoriteten i Stockholm presenterat en handlingsplan för återvändande jihadister, som senare även klubbades igenom. Kritiken har varit hård mot förslaget som bland annat kallats en ”gräddfil” för återvändande terrorister. Bland annat finns skrivningar som antyder att de återvändande jihadisterna ska få hjälp med arbete och bostad.

Debattören och Youtubefenomenet ”En arg blatte talar” är inte sen att ge sig in i hetluften även i denna fråga. I en video berättar han att han lever på socialbidrag och att han haft planer på att bryta detta utanförskap genom att utbilda sig och göra karriär. Men nu när politikerna skickar tydliga signaler om att terrorism lönar sig, enligt honom, så har en bestämt sig för att bli jihad-krigare istället.

– Jag tänkte ta den hederliga vägen till ett bra liv. Men nu när politikerna i Stockholm har infört ett pris för bästa terrorist så ser jag de fantastiska möjligheterna i att bli en krigare för islamiska staten istället, förklarar han i videon.

Dock har han ett antal frågor till politikerna som han även adresserar. De berör allt från genusvetenskap till ett eget ihopsnickrat förslag om hur man ska bli belönad i förhållande till hur många människor man dödat i namnet av islamiska staten. När Nyheter Idag kontaktar honom berättar han att han hoppas få en lägenhet utan att behöva döda någon.

– Ja, när Mona Sahlin ser min video är det väl uppenbart att jag befinner mig i riskzonen för jihadism? Hit med en lägenhet i Stockholm, omedelbums, förklarar han lyriskt.

För dig som inte känner till ”En Arg Blatte Talar” är hans videos satir och en del i en politisk debatt. Innehållet ska förstås som sådant och inte tas för allvar.

Nedan ser du hans video om att ansluta sig till IS

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag