Rödgrönt Göteborgsstyre vill placera migranter i ”de välmående områdena”

Bild: FT Bild/Epibase/CC BY-SA 3.0
  • Fredag 25 nov 2022 2022-11-25
E-post 177

Det nya styret i Göteborg, där S styr tillsammans med V och MP, vill börja placera nyanlända migranter i ”de välmående områdena”, rapporterar SVT Väst.

– Sedan decennier tillbaka har det varit våra förorter som fått ta det ansvaret, vi vill nu att man placerar nyanlända i de välmående områdena, säger Jonas Attenius (S) kommunalråd Göteborg, till SVT.

Ett exempel på ett välmående område som inte tagit emot tillräckligt många migranter är enligt Attenius Torslanda där han själv bor.

– Det betyder ju oerhört mycket för barnen att bo i ett område där det pratas svenska. Sedan ska vi jobba vidare med att föräldrarna ska bli självförsörjande och komma in i jobb, säger han.

Den avgående ordförande för kommunstyrelsen Axel Josefsson (M) tycker emellertid att det rådande systemet för att placera ut migranter fungerar bra.

– Vi har en riktlinje i dag där vi försöker undvika att placera nyanlända i dom mest utsatta områdena och den tycker jag fungerar väl, säger han till SVT.

Läs även: Så gick det med ”EU:s miniminivå” – Sverige ger uppehållstillstånd till nästan 3 gånger fler asylmigranter än nordiska grannarna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag