”Rökt Anka” – Kedjerökande tjej med förstorade läppar hånas av Miljöpartist

  • Torsdag 16 okt 2014 2014-10-16
E-post 352

NORRKÖPING Miljöpartisten Jens Lindell hånar i ett Facebookinlägg en tjej med förstorade läppar som röker. – Konstaterade direkt att ”rökt anka” låter mycket mer aptitligare än vad det ser ut som, skriver Lindell och får en gillning av Miljöpartiets jämställdhetsambassadör Andreas Sjöberg.

Miljöpartisten Jens Lindell i Norrköping har flera tunga uppdrag för sitt parti. Han sitter i kommunfullmäktige i Norrköping samt som ledamot i landstingsfullmäktige Östergötland. Utöver det har han även uppdrag i förvaltningsrätten samt i socialnämnden. På Facebook berättar Lindell att han sett en tjej med förstorade läppar som röker, något han skriver om på Facebook och kallar för ”rökt anka”.

– Delade spårvagnshållplats med en kedjerökande ung dam. Hon hade den största läppförstoringen jag sett ”i verkliga livet”. Konstaterade direkt att ”rökt anka” låter mycket mer aptitligare än vad det ser ut som…, förklarar Jens Lindell i ett Facebookinlägg.

”Jag är ett fan av Kalle Anka och gillar verkligen ankor”

När Nyheter Idag ringer upp Jens Lindell för att fråga om facebookkommentaren där en tjej beskrivs som en ”rökt anka” inser han att det kan se konstigt ut för den som inte känner honom.

– Ja det var lite elakt. Jag är nämligen Kalle Anka-samlare så dom vet att jag verkligen gillar ankor. De som läste visste exakt vad jag refererade till så det var inget elakt alls menat egentligen, förklarar Lindell i telefonen.

Och Lindells förklaring må låta smått otrolig, men när vi granskar hans Facebooksida hittar vi Kalle Anka-relaterade inlägg som postats innan kommentaren om tjejen med förstorade läppar som han kallar ”rökt anka”.

Gillas av Miljöpartiets jämställdhetsambassadör

Inlägget på Facebook, där tjejen med stora läppar hånas, har i skrivande stund fått 28 gillningar och två kommentarer. En av de som gillar inlägget är Andreas Sjöberg som finns med bland Miljöpartiets jämställdhetsambassadörer. En annan person tror sig veta vem tjejen med stora läppar möjligen kan vara.

– Kanske samma jag sett. Som har en plastikad pojkvän också. Ser ut som nåt från Brasiliens undre transsexuell-värld, kommenterar en person inlägget på Lindells facebooksida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag