Romson och Fridolin hånas för debattartikel: ”Vi har uppfattats som verklighetsfrånvända”

Nu hånas Miljöpartiet i sociala medier efter en debattartikel i Dagens Nyheter. Foto: Faksimil dn.se samt Twitter
  • Fredag 8 jan 2016 2016-01-08
E-post 1145

SVERIGE ”Vi har uppfattats som verklighetsfrånvända”, skriver Miljöpartiets språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin i en debattartikel publicerad hos Dagens Nyheter. Men artikeln landade antagligen inte riktigt som de tänkt sig, nu hånas MP-topparna för sin text.

En debattartikel som publicerades på fredagen hos Dagens Nyheter har blivit en snackis i sociala medier. Med rubriken ”Våra hårda ord i valrörelsen krockade med verkligheten” försöker Miljöpartiets språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin vinna tillbaka förtroende hos väljarna efter en minst sagt turbulent politisk höst, med både gränskontroller och skärpt invandringspolitik.

I debattartikeln är de bägge MP-topparna självkritiska och de förklarar att de nu insett att man inte kan förändra allt över en natt.

”I valrörelsen uttryckte vi oss ofta hårt och förenklat, vi var dåliga på att prioritera och byggde därmed upp en felaktig uppfattning om att bara man är i regering så kan man över en natt förändra allt. Det har krockat med den verklighet regeringen har att hantera och det parlamentariska läge vi verkar i”, skriver de i debattartikeln.

Vidare konstaterar de att Miljöpartiet ”har uppfattats som verklighetsfrånvända”.

Hånas i sociala medier

Reaktionerna på debattartikeln är antagligen inte riktigt vad MP-topparna hade hoppats på. I sociala medier raljeras det nu över stycken i texten och begreppet ”uppfattas som verklighetsfrånvända” ifrågasätts med påståendet att Miljöpartiet i själva verket är verklighetsfrånvänt på riktigt.

Nyheter Idag har samlat några av reaktionerna på Twitter med anledning av debattartikeln i DN.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag