Romson om terrordådet i Paris: ”Kan försvåra för klimattoppmötet”

Samtidigt som människor kämpar för sina liv oroar sig Romson för klimattoppmötet. Foto: Faksimil Twitter
  • Lördag 14 Nov 2015 2015-11-14
E-post 4854

SVERIGE Vice statsminister Åsa Romson väljer att kommentera det fruktansvärda terrordådet i Frankrike. Men det hon uttrycker handlar inte om att minst 60 personer har dött på fredagkvällen. ”Det mycket allvarliga händelserna i Paris just nu kan försvåra för klimattoppmötet i dec då över 100 regeringschefer planerat delta”, skriver hon på Twitter.

Sent på fredagkvällen valde vice statsminister Åsa Romson att kommentera terrordådet som skakar Paris med minst 60 personer som bekräftats döda vid tolvtiden natten mot lördagen. Men kommentaren handlade inte om offren i Paris, utan istället om något helt annat.

”Det mycket allvarliga händelserna i Paris just nu kan försvåra för klimattoppmötet i dec då över 100 regeringschefer planerat delta”, skrev hon på Twitter.

Tweeten fick snabbt mycket stor spridning och en rad personer kritiserade Romson öppet på Twitter. Men bara efter en liten stund var Tweeten raderad och ersatt med en annan Tweet där hon inte beklagade sig över att terrordådet kan ställa till det för klimattoppmötet.

Nyheter Idag har lyckats spara några av reaktionerna på Romsons märkliga tweet sent på fredagkvällen.

”Men detta kan inte vara på riktigt, att det värsta är att dåden försvårar för klimatmötet? Sorgligt av vice statsministern!”, skriver en arg användare på Twitter.

”Det här är ett parodikonto va?”, skriver en annan.

”Du har chockat mig förr men nu är jag helt stum”, är ytterligare en reaktion.

”Men hallå – gisslan fruktar säkert just nu för sina liv!”, kommenterar ännu en person.

Nyheter Idag söker vice statsminister Åsa Romson för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag