Ron Paul blir egen nyhetskanal

Ron Paul. Foto: Faksimil ronpaulchannel.com
  • Onsdag 12 mar 2014 2014-03-12
E-post 0

MEDIA Den libertarianske politikern Ron Paul från Texas, USA, bli nu en egen tevekanal. Programmen ska sändas på internet och fungera som en slags kanal för politiska kommentarer om olika nyheter, såväl inrikes i USA som internationellt.

Han är känd för sin libertarianska politik. En litet stat, stor individuell frihet och kanske den politiker som hårdast argumenterar för att man ska följa den amerikanska konstitutionen. Under senaste valet i USA var Ron Paul omåttligt populär bland ungdomar, inte minst för sin hållning i frågor som rör legalisering av cannabis, att USA ska hålla sig utanför konflikter i världen samt för att kraftigt vilja spara in på statens utgifter.

Även om politik normalt är tråkigt i mellanvalsperioder lyckas Ron Paul engagera människor i olika aktuella frågor. Även hans ”fans” är mycket aktiva, inte minst på internet. I Sverige är dock libertarianska idéer inte lika utbredda men för den som vill läsa mer kan man gå in på hemsidan för von Mises institutet i Sverige.

Den nya tevekanalen på webben hittar du här.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag