Rösten bakom Ned Flanders sparkas från The Simpsons

Hur framtiden nu kommer att se ut för Ned, Mr Burns och alla de andra av Harrys karaktär är oviss. Foto: Wikipedia
  • Torsdag 14 maj 2015 2015-05-14
E-post 31

SPRINGFIELD På torsdagsmorgonen nåddes fans till den tecknade serien The Simpsons av beskedet att en av seriens mest ikoniska röstskådespelare lämnar showen efter 26 år.

Harry Shearer, rösten bakom välkända The Simpsons-karaktärer såsom Ned Flanders, Mr. Burns och Seymour Skinner, har avskedats från showen.

I ett inlägg på Twitter, publicerat under torsdagsmorgonen svensk tid, förklarar den 71-åriga skådespelaren att han blivit kontaktad av en av serieskaparnas advokater som sedermera berättat att han inte längre skulle vara en del av serien.

I ett andra inlägg skriver Harry att han sparkas till följd av att han begärt att få arbeta med andra saker vid sidan av The Simpsons.

– Detta till följd utav att jag velat ha vad vi alltid haft, friheten att arbeta även med annat, twittrade röstskådespelaren.

Även om det stämmer att Harry Shearer avskedats från The Simpson är det fortfarande oklart när hans röst officiellt försvinner ur showen. Serien förnyades för ytterligare två säsonger så sent som för en månad sedan och givet det faktum att programproduktionen sker långt innan själva sändningen kan man i bästa fall fortfarande få höra Shearers röst på TV i år framöver.

Varit med sedan starten

Harry Shearer inledde sin karriär som skådespelare redan i unga år i diverse amerikanska lågbudgetfilmer och teveserier.

Innan han klev in i The Simpsons värld hade han dock medverkat i både Saturday Night Live och Miami Vice.

Likt andra röstskådespelare i serien om de gulhyade figurerna i den amerikanska småstaden Springfield tog Harry sig an flertalet olika karaktärer.

Bland de mest kända figurerna han givit sin röst till återfinns familjen Simpsons religiöse granne Ned Flanders, det lokala högstadiets otursförföljde rektor Seymour Skinner, dödskapitalisten Montgomery Burns samt hans homosexuelle assistent Waylon Smithers.

Ledde skådespelarprotest mot Fox

Detta är dock inte första gången som Harry Seathers hamnat i onåd med arbetsgivaren Fox. Under 2011 var han ansiktet utåt för en skådespelarprotest bestående av The Simpsons-gängets hårdast arbetande röstskådespelare. Då krävde man att få ta del av de summor som bolaget tjänade på försäljning av merchendise. Det hela blev dock en strid som skådespelarna slutligen förlorade.

På Twitter har Harrys besked tagits emot med ilska av fans från hela världen.

– Kan det här vara slutet för Ned Flanders och Mr Burns, frågar sig twitteranvändaren anguskeene, och avslutar sedan med Mr Burns välkända catch phrase; Release the hounds!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag