Rumänsk tiggare anhållen i sin frånvaro för överfallsvåldtäkten i Bromma

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 1 apr 2018 2018-04-01
E-post 1922

STOCKHOLM Polisen söker med ljus och lykta efter en rumänsk tiggare som misstänks, på sannolika skäl, för överfallsvåldtäkten i Bromma-området på långfredagen. Och under söndagen inträffade ännu en liknande våldtäkt, den här gången vid Stockholms universitet. I nuläget går det inte utesluta att det samma gärningsman som varit i farten igen, en gärningsman som är känd av polis sedan tidigare.

Vid 17-tiden på långfredagen inträffade en överfallsvåldtäkt i Ulvsunda, Bromma. En kvinna var på väg hem från arbetet när gärningsmannen gick till attack. Nu berättar en poliskälla för Nyheter Idag att ett misstänkt gärningsman är identifierad och nu återstår det för polisen att fånga in mannen.

– En person är anhållen i sin frånvaro på sannolika skäl. Det är en rumänsk medborgare, en tiggare, säger poliskällan.

Hur säkra är ni på att det verkligen är den här mannen?

– Det finns bevisning som binder den här mannen till våldtäkten.

Den man från Rumänien som polisen misstänker för våldtäkten är inte helt okänd för polisen.

– Personen är tidigare dömd för brott i Sverige. Det finns ett samordningsnummer på honom, vi vet vem det är.

Polismyndigheten har lagt ner stora resurser på att lösa brottet, inte minst då det skett i ett tätbefolkat område vid en SL-station mitt på ljusa dagen.

Kan ha gjort sig skyldig till ytterligare en våldäkt

Under söndagen larmas polis till Frescati vid Stockholms universitet efter att en kvinna uppger att hon blivit våldtagen. Larmet inkommer mitt på dagen vid 14.47 och händelsen har enligt polisen inträffat utomhus. Den våldtagna kvinnan har förts till sjukhus och polisen spärrade av ett område för teknisk undersökning. Klockan 19.55 meddelar polisen att avspärrningarna är hävda.

Tidningen Expressen rapporterar att det inte går att utesluta att det finns ett samband med överfallsvåldtäkten på långfredagen i Ulvsunda.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag