”Runar Sögaard kommer inte att skriva Jimmie Åkessons självbiografi”

Jimmie Åkesson med Runar Sögaard. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 23 Nov 2020 2020-11-23
E-post 238

SVERIGE I Runar Sögaards senaste bok uppger han att han kommer att skriva Jimmie Åkessons självbiografi. Men det dementerar partiledarens stabschef: ”Det kommer Jimmie Åkesson att göra själv den dagen det blir aktuellt.”

”Jimmie Åkessons liv och kallelse väckte min nyfikenhet så till den grad att vi nyligen enats om att jag ska få nöjet att skriva hans självbiografi som är planerad att komma ut hösten 2021”, skriver Runar Sögaard i den nyutkomna boken Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem.

Utifrån detta har tidningen Nöjesguiden rapporterat att Åkesson utsett Sögaard till sin levnadstecknare.

Riktigt så är det dock inte. Det får Nyheter Idag reda på när vi frågar SD om uppgifterna stämmer. Vi får då en kommentar från Åkessons stabschef Mikael Eriksson:

”Runar Sögaard kommer inte att skriva Jimmie Åkessons självbiografi. Det kommer Jimmie Åkesson att göra själv den dagen det blir aktuellt. Däremot har Runar framfört intresse av att skriva en bok om Jimmie Åkesson, som också har träffat Runar för att diskutera sin medverkan.”

Läs även: Jimmie Åkesson deltar i väckelsemöte med Runar Sögaard: ”Jag ber till gud varje dag”

Läs även: Ny blytung högermajoritet när SD blir största parti i Sentio

Stöd Nyheter Idag

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag