Rymlingar från ungdomshem rånade taxiförare

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 16 jan 2021 2021-01-16
E-post

BOTKYRKA Efter en taxifärd till Alby i Botkyrka hotade fyra ungdomar taxiföraren med ett pistolliknande föremål och stack sedan därifrån. Fyra misstänkta kunde snart gripas och tre av dem visade sig ha rymt från ungdomshem.

Det var under natten till lördagen som taxiföraren fick en körning till området Alby söder om Stockholm. Vid betalning blev han hotad av en av ungdomarna som hade ett pistolliknande föremål. Sedan lämnade gänget taxin.

– Vi hade ganska bra uppgifter om vilka de kunde vara av olika skäl, så vi hittade dem under natten, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Tre av ungdomarna, killar i tonåren, visade sig ha avvikit från ungdomshem och är nu gripna. Den fjärde, en flicka under 15 år, släpptes på fri fot på grund av sin ålder.

– Vi fortsätter med förundersökningen när det gäller de tre övriga här, som gäller grovt vapenbrott och grovt rån, säger Carina Skagerlind.

Hon kan inte säga om de tre killarna avvek från samma eller olika ungdomshem, och när rymningarna skedde. Hon vet inte heller varför de hamnade där.

Dagens Juridik har rapporterat att rymningar från slutna ungdomshem ökade under förra året. Under 2020 skedde 26 rymningar – 15 fler än året innan.

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag