Ryssland genomför stor militärövning nära Sverige

Ryskt landstigningsfartyg av Ropucha-klass. Totalt fyra Ropuchafartyg ingår i ryska Östersjöflottan.
  • Fredag 30 jan 2015 2015-01-30
E-post

RYSSLAND Stora delar av den ryska Östersjöflottan genomför just nu en stor militärövning i Sveriges närområde.

Sedan i tisdags genomför Ryssland en massiv flottövning i Östersjön. Enligt det ryska försvarsdepartementet deltar över 50 fartyg i övningen som sker samtidigt som brittisk incidentberedskap gått upp över Engelska kanalen för att möta ryskt strategiskt bombflyg.

Den ryska övningen utförs av landets Östersjöflotta, vilken utgår från marinbaserna i Baltijsk i Kaliningrad, samt Kronstadt, en liten ö strax väst om Sankt Petersburg. Östersjöflottan ingår i sin tur i Rysslands västra militärdistrikt, som styrs från Sankt Petersburg.

Bland de 50 fartygen återfinns allt från stora jagare och korvetter till mindre robotbåtar och stödfartyg. Det ryska försvarsdepartementet har även uppgett att marina stridskrafter deltar från Kaliningrads kust. Det är dock ännu ej klart om dessa även ska, eller redan har, lastats upp på landstigningsfartyg eller ej.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag