Ryssland skickar hem diplomat från Ukraina

  • Söndag 23 feb 2014 2014-02-23
E-post 0

KIEV Efter att president Viktor Yanukovych ser ut att förlora inflytandet över Ukraina väljer nu Ryssland att kalla hem sin diplomat Mikhail Zurabov till Moskva, rapporterar den ryska nyhetssajten ria.ru.

Anledningen till att diplomaten Zurabov sänds till Moskva uppges bero på ren underrättelseverksamhet. Mikhail Zurabov ska informera Rysslands utrikesministerium om den pågående situationen i Ukraina, vilket kommer ligga till grund för fortsatt agerande från Rysslands sida. Det uppger sajten www.ria.ru.

Kan betyda militärt ingripande från Ryssland

Än finns inget bekräftat om Ryssland planerar någon form av militärt ingripande i Ukraina, men det faktum att Rysslands diplomat skickas till Moskva kan vara ett tecken på ett förestående ingripande. Oppositionen, som främst leds av Högersektorn där partiet Svoboda ingår, är av tradition mycket fientligt inställda till Ryssland.

På forumet twitter berättar användaren @oplatsen att ryska stridsvagnar är på väg till Kiev. Detta är ännu inget som Nyheter Idag kan bekräfta.

Bild: Faksimil Twitter

Bild: Faksimil Twitter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag