S och M utökar tiggeriförbudet i Katrineholm

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 25 sep 2019 2019-09-25
E-post 303

KATRINEHOLM I april röstade den styrande majoriteten i Katrineholm bestående av Socialdemokraterna och Moderaterna igenom ett tiggeriförbud i kommunens centrala delar. Nu vill man utöka förbudet till ett köpcenter, rapporterar P4 Sörmland.

– Vi är fullständigt eniga i den politiska majoriteten, socialdemokrater och moderater, att vi inte vill ha tiggeri i Katrineholm. Vi avskaffade tiggeri i Sverige för många år sedan och anser inte att vi ska införa det igen, säger kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S).

– Vi vill vara klara och tydliga i den här frågan. Vi vill också påverka centralt och det här beslutet borde egentligen tas av riksdagen.

Förslaget om det utökade tiggeriförbudet gäller ett köpcenter i norra Katrineholm. Under onsdagen tas beslut i kommunstyrelsen, och i oktober röstar man om förslaget i kommunfullmäktige. Sedan är det länsstyrelsen som tar det avgörande beslutet i frågan.

Liksom i april vänder sig Kristdemokraternas gruppledare Joha Frondelius mot tiggeriförbudet och kommer att rösta mot det på onsdagen.

– Det måste bli slut på den här jakten av människor, säger han till P4 Sörmland.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag. De flesta av våra artiklar är idag öppna för alla att läsa, utan kostnad.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag