S-politiker begärs häktad för mord i Västernorrland

Foto: Facebook
  • Fredag 31 jan 2020 2020-01-31
E-post 5783

SOLLEFTEÅ En socialdemokratisk lokalpolitiker från en kommun i norra Sverige har begärts häktad för mord på en gård i en ort i Sollefteå kommun. Mannen greps och anhölls under torsdagen, något som Allehanda var först att rapportera.

Det misstänkta mordet har begåtts på en gård i Graninge i Sollefteå.

Maria Linné, kommunikatör hos polisen, var förtegen med detaljer till Allehanda.

– Det enda vi kan berätta just nu är att en person har bekräftats död i Sollefteå kommun och att det utreds som mord. En person är anhållen, sa hon under eftermiddagen. Mannen anhölls på sannolika skäl.

Åklagarkammaren skriver i ett pressmeddelande:

”En person påträffades död i Sollefteå igår torsdag och dödsfallet utreds som mord. En misstänkt person anhölls och efter tekniska undersökningar och förhör med den misstänkte har åklagaren lämnat in en häktningsframställan till tingsrätten.”

På adressen där det misstänkta brottet har begåtts är mannens hustru skriven. Själv är han skriven i en kommun uppe i norra Sverige.

Den misstänkte mördaren är iransk medborgare och kom till Sverige som gäststudent 2007 tillsammans med sin familj. Några år senare fick han ett kvalificerat jobb på en statlig myndighet och har därefter engagerat sig i Socialdemokraterna. Han sitter idag i kommunfullmäktige i en kommun i norra Sverige för S.

Bli prenumerant

Hej.

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag