S-politiker begärs häktad misstänkt för flera våldtäkter

Foto: Flickr
  • Måndag 20 sep 2021 2021-09-20
E-post

VÄRMLAND En socialdemokratisk politiker i Värmland, som anhölls i fredags, begärs nu häktad misstänkt för flera fall av våldtäkt. Han kommer inte att få behålla sina uppdrag för partiet, rapporterar SVT.

SVT skriver att åklagaren Rebecca Hällgren är förtegen om fallet men säger att mannen misstänks för att ha våldtagit en person vid flera tillfällen under två års tid.

– Jag vill inte kommentera relationen mellan dem. Jag kan säga att de haft en relation, men vilken typ av relation vill jag inte gå in på, säger hon.

Enligt häktningsframställan, som Nyheter Idag har tagit del av, är mannen misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt ”i flera fall” – brott som ägde rum under två år fram till nyligen.

Mannen förnekar brott, enligt SVT.

Han har haft ”tyngre politiska uppdrag” för sitt parti i Värmland men försteombudsmannen Camilla Anglemark meddelade på söndagen att han inte får behålla dessa uppdrag.

Läs även: Lurade dottern till Ryssland för att giftas bort med släkting

Läs även: Heberlein: ”Jag ber inte om ursäkt för mina texter, men givetvis ångrar jag det”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag