S-politiker: ”Funderar över var KD och SD planerar sitt första koncentrationsläger”

Foto: Pixabay
  • Torsdag 4 jul 2019 2019-07-04
E-post 1977

GÖTEBORG ”Funderar över var Kd och SD planerar sitt första koncentrationsläger om möjligheten ges”, skrev socialdemokraten Håkan Hallengren på Twitter i ett inlägg som han senare tog bort och bad om ursäkt för.

Håkan Hallengren (S) är bland annat ledamot i Göteborgs kommunfullmäktige och spekulerade på Twitter om att KD och SD möjligen vill bygga ”sitt första koncentrationsläger” i Uppsala. Inlägget gjordes dagen efter att Ebba Busch Thor och Jimmie Åkesson haft ett lunchmöte ihop.

Flera personer hann göra skärmdumpar av inlägget innan det togs bort, och en av dem var riksdagsledamoten Jan Ericson (M).

Inlägget publicerades vid lunchtid på onsdagen och togs bort senare samma dag. På onsdagskvällen bad Hallengren om ursäkt för hur han hade uttryckt sig.

I ett mejl till Nyheter Idag skriver riksdagsledamoten och distriktsordförande Mattias Jonsson (S) så här om saken:

”Jag har själv pratat med Håkan och han är djupt ångerfull. Det han har skrivit är direkt olämpligt och som förtroendevald för oss så uttrycker man sig inte som han gjort. Vi måste vara rädda om och värna det demokratiska samtalet.”

Stöd Nyheter Idag

Hej där.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag