S-politiker lämnar partiet i protest när Magdalena Andersson fördömer Hamas och stöder Israel

Bild: Faksimil Instagram
  • Torsdag 12 okt 2023 2023-10-12
E-post

Reham Attala, ombudsman för SSU i Jönköpings län och ledamot i Nässjö kommunfullmäktige, lämnar partiet och sina politiska uppdrag i protest mot att Magdalena Andersson tagit avstånd från Hamas och uttryckt stöd till Israel.

På söndagen hölls partiledardebatt i ”Agenda” på SVT, och Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson fördömde Hamas terrorangrepp mot Israel, och menade även att Israel har rätt att försvara sig mot terrorn.

– Här är det viktigt att världen talar med en röst, både i att fördöma Hamas angrepp, men naturligtvis också vara tydlig med att Israel har en laglig rätt att försvara sig i det här läget, sade Andersson.

Det fick Reham Attala, ombudsman för SSU i Jönköpings län och ledamot i Nässjö kommunfullmäktige, att gå i taket. I en serie inlägg på Instagram förklarar Attala att hon lämnar både partiet och sina uppdrag.

– Jag väljer Palestina. Med det sagt så lämnar jag Socialdemokraterna och SSU. Och därmed lämnar jag även mina platser i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och barn- och utbildningsnämnden.

– Mitt politiska engagemang började sedan jag var 15 år gammal i SSU. Det började med den här fina keffiyehn (Palestinasjal) på (här visar Attala den Palestinasjal hon har på sig) och idag avslutar jag mitt politiska engagemang tillsammans, med den på, säger Attala, som sedan hänvisar till sina övriga inlägg på sociala medier.

I ett av inläggen hon hänvisar till skriver Attala ”Jag är så besviken på tonen, på dubbelmoralen. Barn ska inte dö, det spelar ingen roll vilkas barn det är för mig, men vi alla hörde under partiledardebatten att det visst spelar roll för er politiker. Ska palestinier betala priset gång på gång för Europas vidriga handlingar under andra världskriget utan att göra motstånd?”.

Attala hyllar även tidigare M-ledaren och statsministern Carl Bildt i ett inlägg, där hon kritiserar de rödgröna partierna.

Vid en genomgång av Attalas konton på Facebook och Instagram hittar Nyheter Idag inga inlägg där Attala kritiserar Hamas terror mot Israeliska civilpersoner.

Enligt en artikel i Smålandsposten i december 2021 har Reham Attala syrisk bakgrund.

Läs även: M-politiker om Hamas terror: ”Det kallas självförsvar”

Läs även: Politiker lämnar M och sina uppdrag efter stödet till Hamasterrorn

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag