S-politiker skrev ”judesvin” på Facebook

  • Tisdag 5 aug 2014 2014-08-05
E-post 0

FILIPSTAD Den socialdemokratiske politikern Omar Omeirat skrev “judesvin” på Facebook, ändrade sedan till ”sionistsvin” när S-ordförande hörde av sig. Nu har han tvingats lämna partiet. 

Det var i lördags som s-politikern Omar Omeirat skrev på Facebook att palestinier blir mördade av ”judesvin”. Omar Omeirat, som är socialdemokrat i Filipstad, stod då på valbar plats till kommunfullmäktige.

Socialdemokraternas ordförande i Filipstad, Åsa Hååkman Felth, säger till Nyheter idag att hon agerade så fort hon fick veta.

– När jag fick information om att Omar hade skrivit judesvin på Facebook ringde jag givetvis upp honom direkt. Han förklarade för mig att han sett ett inslag på TV där palestinska kvinnor och barn blir mördade av judar och då blev han så arg, säger Åsa Hååkman Felth.

– När massmedierna fick tag i inlägget ändrade han det till ”sionistsvin”, tillägger hon.

Lämnar partiet

Åsa Hååkman Felth säger att hon var väldigt tydlig med att partiet tar avstånd från hans uttalande.

– Han förklarade också för mig att han inte har något emot vare sig judar eller kristna utan att han skrev inlägget i stundens hetta, säger hon.

Så sent som igår uttryckte Omar Omeirat att han fortfarande hoppades på en plats i Filipstads kommunfullmäktige, enligt SVT, men nu har han meddelat att han istället lämnar partiet.

– Han insåg själv att hans uttalande var olämpligt och att konsekvensen måste bli att han skulle gå ur partiet, säger Åsa Hååkman Felth.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag