S-topp välkomnar blågul folkräkning

Bild: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0/FT Bild
  • Onsdag 26 okt 2022 2022-10-26
E-post 320

Boel Godner (S), Kommunstyrelsens ordförande i Södertälje som drabbats av flera gängmord under hösten, säger till Svenska Dagbladet att hon välkomnar den folkräkning som ingår i Tidöavtalet.

– Vi hoppas på det här med folkräkningen, strunt samma vilka som genomför den. Det vore väldigt bra, att man knackar på varenda dörr, säger Godner till tidningen.

Socialdemokraterna och övriga rödgröna partier MP, C och V har motsatt sig en folkräkning, men i april i år lyckades oppositionen få igenom ett tillkännagivande om folkräkning.

Oppositionen vann omröstningen tack vare att Ibrahim Baylan (S) röstade fel, rapporterade SVT. Den socialdemokratiska regeringen var emellertid inte bunden av att genomföra tillkännagivandet.

Godner säger även till SvD att hon hoppas på en ändring av ebo-lagen, som innebär att migranter kan flytta var de vill och fortfarande få ut statliga bidrag. Godner hävdar att hon fört fram intern kritik till sitt parti för att de inte ändrat lagen.

– Men det var de borgerliga som tog bort alla begränsningar i arbetskraftslagen, som införde ebo-lagen och tog bort folkbokföringsbrottet.

SvD: Men det är ditt eget parti som suttit vid makten i åtta år.

– Som inte ändrat på det, exakt. Och det är jag arg på varje dag. Jag har varit otroligt upprörd.

Läs även: Jan Emanuels varning till S: ”Då är vi rökta nästa val”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag