Så bekämpar vänstergruppen de blodiga förortskrigen: ”Trygghetsvandrar” i överklassområden

Två trygghetsvandrare tar sig an nattens utmaningar i överklassområdet. Foto: Youtube
  • Tisdag 24 jan 2017 2017-01-24
E-post 4278

GÖTEBORG Nattvandring i höginkomstområdet Askim ska stoppa knarkkrigen i Göteborgs förorter. Det rapporterar Aktuellt Fokus som följt vänstergruppen Allt åt Allas trygghetsvandring. Klotter, fimpar och en trasig brevlåda fann nattvandrarna i sin insats mot nya gängmord.

I helgen har vänstergruppen ”Allt åt Alla” trygghetsvandrat i höginkomstområdet Askim i Göteborg. Vänstersajten Aktuellt Fokus följde med nattvandrarna för att dokumentera arbetet mot de blodiga gängkrigen. I en film, som Aktuellt Fokus publicerar, motiveras med stora textrutor varför det är i Askim och inte Biskopsgården som de nattvandrar.

“Eftersom överklassens drogvanor ofta finansierar knarkkriget i arbetarområden har socialister börjat agera proaktivt för att stävja otryggheten i staden”, lyder en av textrutorna.

Trygghetsvandringen i överklassområdet sker “proaktivt”, enligt videon. Aktuellt Fokus berättar att “syftet med vandringarna är att skapa trygghet och inte att konfrontera människor i onödan” när de våldsamma gängkrigen ska stävjas.

– Vi är ute efter mer lugn och ro i våra bostadsområden, säger Erik till Aktuellt Fokus.

Men även om det, enligt dom själva, inte finns någon avsikt med att konfrontera, uppstod ändå dramatik under nattvandringen.

“En bit därifrån påträffas tre yngre män i 18-års åldern som väntar på bussen till stan. Samtliga är påtagligt berusade och uppträder stökigt. Tre aktivister går fram till männen och ber dem lugna ner sig. Tillsägelsen ger effekt och minuterna senare anländer bussen och grabbarna går på”, skriver Aktuellt Fokus.

Men det stannar inte där. Allt åt alla upptäckte även klotter, fimpar och spår av cannabisrökning. I filmen dokumenteras även en brevlåda som ser ut att vara trasig.

– Under tiden vi varit här har vi inte sett en enda polisbil, säger vänsteraktivisten Rebecka till Aktuellt Fokus.

Hon menar att eftersom polisen ”skiter i vilket”, är det upp till henne och Allt åt Alla att göra något åt gängkrigen i Biskopsgården när de trygghetsvandrar i Askim.

Nedan kan du se videon med dramatisk musik i bakgrunden

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag